Wij zijn Galant

Wie zijn wij? 
Hé, welkom op onze website! Graag willen we je meenemen in het verhaal van Galant en wat voor organisatie het is.

Galant is een non-profit organisatie die bestaat uit een netwerk van Westlandse jongeren. De organisatie is verbonden aan Westland-Netwerk. Door middel van Galant willen we Gods liefde laten zien aan het Westland en de mensen om ons heen. We doen dat door mensen te hulp te schieten waar nodig en oprechte hart tot hart gesprekken te hebben over verschillende levensvragen. Jezus is hierin ons grote voorbeeld: Hij laat ons zien dat we als mens bedoeld zijn om voor elkaar klaar te staan, met elkaar te delen, begrip voor elkaar te tonen, ons oordeel uit te stellen en met oprechte interesse in gesprek te gaan met elkaar. Dat kunnen we doen als we beseffen dat we allemaal afspiegelingen zijn van God en dus allemaal gelijk en van waarde zijn. Jezus zegt daarover: ‘Wat je voor de minsten hebt gedaan, heb je voor mij gedaan’ – Mattheus 25:40 (Nieuwe Bijbelvertaling)

Onze missie is daarom om Westlandse jongeren te motiveren om op een laagdrempelige manier iets voor een ander te betekenen en dat het normaal wordt om voor elkaar klaar te staan zonder daarvoor iets terug te verwachten.

De focus van Galant ligt op het activeren van jongeren tussen de 12 en 30 jaar door middel van workshops, onderwijs en acties. Mensen uit een andere leeftijdscategorie zijn natuurlijk ook welkom om aan te haken. Ben je ouder dan 30 jaar of ben je geen christen, maar wil je wel graag Galant zijn en meedoen aan een actie om wat te betekenen voor het Westland? Twijfel dan niet, je bent net zo welkom!

Raak je hier enthousiast van en wil je meteen aan de slag? Klik dan op het kopje ‘Doe het zelf!’ en creëer je eigen actie samen met je vrienden, collega’s, sportclub of jeugdgroep!

Start Galant
Galant is opgericht in 2016 door Esther de Bruijn en Elisa Vreugdenhil. Wil je zien hoe die startperiode vergaan is? Bekijk dan deze vlogs!

Vlog 1: Introductie Galant

Vlog 2: Bloopersss

Vlog 3: Galant gaat door!

Vlog 4: Onthulling logo Galant

Sociale media
Wil je meer weten over Galant en op de hoogte blijven van de acties? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.